Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: 1 Petrus 5:8-12

"Det står skrivet: Ni skall vara heliga, ty jag är helig.”
1 Petrus 1:16

Bibeln På Ett År:

1 Mosebok 13-15
Matteus 5:1-26

 

 


Min fars dammiga, nylagade cowboystövlar står på golvet i mitt arbetsrum som en daglig påminnelse om den sorts man han var. Bland många saker han gjorde var att föda upp och träna hästar—hästar som är snabba som blixten. Jag älskade att iaktta honom i arbete och förbluffades över att han kunde hålla sig kvar i sadeln. Som liten pojke, ville jag bli precis som honom. Jag är nu i åttioårsåldern och hans skor är fortfarande för stora för mig att fylla ut.

Min far är nu i Himmelen, men jag har en annan Fader att efterlikna. Jag vill bli precis som Honom—fylld av Hans godhet, genomsyrad av Hans kärlek. Jag är inte där och kommer i detta liv aldrig att uppnå det; Hans ”skor” är alldeles för stora för mig.

Men aposteln Petrus sade följande: ”All nåds Gud, som har kallat er till sin eviga härlighet i Kristus, han skall upprätta, stödja, styrka och befästa er.” (1 Pet. 5:10). Han har visdomen och kraften att göra så (v. 11).

Vår brist på likhet med vår Himmelske Fader kommer inte vara för alltid. Gud har kallat oss att dela Hans skönhet och karaktär. I detta liv återspeglar vi Honom bristfälligt, men i Himmelen kommer vår synd och sorg inte längre vara i vägen och vi kommer att återspegla Honom mer fullständigt!

Detta är ”Guds sanna nåd” (v. 12) —David Roper


Gud Fader , vi vill likna Dig. Hjälp oss att växa mer och mer till likhet med Dig varje dag.


I JESUS SES VI SOM HELT PERFEKTA.