Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2018Läs: Hesekiel 34:7-16
"Liksom en herde tar sig an sin hjord när han är bland sina får, som varit skingrade, så ska också jag ta mig an mina får”
Hesekiel 34:12

Bibeln På Ett År:
Klagovisorna 1-2
Hebréerbrevet 10:1-18

 

 


Min vän Chad tillbringade ett år som fåraherde i Wyoming. ”Får är lite dumma då de bara vill äta det som är framför dem.” berättade han. ”Till och med när de har ätit allt gräs framför sig så vill de inte se åt ett annat ställe med friskt gräs, då har de redan börjat att äta det som är dåligt.”

Vi skrattade och jag kunde inte hjälpa att tänka på hur ofta Bibeln jämför människor med dumma får. Inte undra på att vi behöver en Herde! Men sedan fåren är så dumma, så duger inte vilken herde som helst Får behöver en god herde, som har omsorg om dem. När profeten Hesekiel skrev till Guds folk i exil i den Babyloniska fångenskapen, jämförde han dem, som får ledda av dåliga herdar. Istället för att ta hand om flocken, hade Israels ledare utnyttjat och dragit fördel av dem(v.3) och lämnat ut dem till att uppslukas av ”vilda djur ”(v.5).

Men de var inte utan Hopp. Gud den Gode Herden, lovade att rädda dem från ledare, som utnyttjade dem. Han lovade att ta hem dem till sitt land, leda dem till ett härligt grönbete och ge dem vila. Han skulle hela de såriga och leta efter de förlorade.(v.11-16). Han skulle slå bort de vilda djuren, så att Hans flock kunde vara trygg (v.28).

Medlemmar av Guds flock behöver ett mjukt omhändertagande och ledning. Hur välsignade vi är som har en Herde som alltid vill leda oss till de gröna ängarna. –Amy Petersson


Tack för att Du tar hand om oss med omsorg!


KOMMER JAG ATT LYSSNA TILL HERDENS RÖST?