Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2018Läs: Uppenbarelseboken 21:1-7

"Alltså, om någon är i Kristus är han en ny skapelse.”
2 Korinthierbrevet 5:17

Bibeln På Ett År:

Sakaria 13-14
Uppenbarelseboken 21

 

 


Skrotupplag fascinerar mig. Jag älskar att reparera bilar, så jag beger mig ofta till ett upplag, som finns i närheten där jag bor. Det är en ödslig plats, där vinden viner genom isärplockade fordon, som tidigare var någons ögonsten. Några är krockade, andra utslitna eller helt enkelt oanvändbara. När jag vandrar på skrotupplaget fångas min uppmärksamhet av någon bil och jag funderar över vilka äventyr den varit med om under sin ”livstid”. Som en portal till det förflutna har varje fordon sin historia att berätta—hur människor strävar efter den nyaste modellen och hur tidens påverkan är oundviklig.

Framförallt finner jag glädje i att kunna använda en begagnad del. Närhelst jag kan ta något som kastats bort och använda det för att renovera och ge nytt liv åt ett fordon, Då känns det som en liten seger gentemot tiden och bilens förfall.

Det får mig att ibland tänka på Jesu ord i slutet av Bibeln: ”Se, jag gör allting nytt.” (Upp. 21:5). Dessa ord hänvisar till vår nya skapelse i Kristus och den nya himmel och jord som Gud ska skapa. Redan nu, har alla som tagit emot Jesus, blivit nya skapelser i Honom (2 Kor. 5:17). Och en dag skall vi gå in i Hans löfte om en evighet med Honom (Joh. 14:3). Ålder och sjukdom kommer inte längre påverka oss och vi kan fortsätta äventyret av evigt liv. Vilka historier har inte vi var och en att berätta—historier om vår Frälsares friköpande kärlek och oändliga trofasthet. —James Banks


SLUTET PÅ ETT ÅR OCH BÖRJAN AV ETT ANNAT ÄR TILLFÄLLEN FÖR EN NY START. VAD VILL GUD FÖRNYA I DITT LIV?