Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2018Läs: Romarbrevet 6:1-14
"Om vi har liv genom Anden, låt oss då också följa Anden.”
Galaterbrevet 5:25

 

Bibeln På Ett År:
Jeremia 51-52
Hebréerbrevet 9

 

 


Min granne har en liten figur på sin bils instrumentbräda, som är en ”vild sak” baserad på en populär barnbok ”där de vilda sakerna finns” av författaren Maurice Sendak.

För inte så länge sedan tog Tim mig med i bilen genom trafiken och gjorde några hastiga manövrar för att komma förbi. När vi kom fram frågade jag ”Var det den vilda saken som körde? ”

Följande söndag hade jag glömt mina anteckningar till min predikan hemma. Jag ”flydde” ut från kyrkan för att få hämta dem. Jag mötte Tim längs vägen. När vi möttes senare skämtade han, ”Var det den vilda saken som körde?” Vi skrattade men poängen slog mig när jag kom hem. Jag skulle ju ha hållit koll på hastighetsmätaren.

Vad Bibeln beskriver vad som menas med att leva i relation med Gud, det uppmanar att ”erbjuda varje del av sig själv” till Honom (Rom. 6:13). Jag tog Tims reaktion på mig den dagen, som en vänlig påminnelse från Gud att avstå min ”ledartröja” därför att jag ska ge allt av mig själv till Honom av kärlek.

Frågan är ”vem som körde?” kan visas på hela livet. Låter vi den ”vilda saken” från vår gamla syndiga natur driva oss, som oro rädsla eller själviskhet eller överlämnar vi oss till Guds kärleksfulla Ande och den nåd som hjälper oss att växa. Att ge till Gud är gott för oss. Skriften säger att Guds visdom tar oss ner till ”... ljuvliga vägar, alla hennes stigar är trygga.”, (Ordspråksboken 3:17). Bäst att följa honom där han leder. –James Banks


KÄRE GUD TACK FÖR DEN NÅD DU HAR GIVIT OSS ATT FÅ LYDA DIG OCH FÖR DEN FRID DU GER OSS NÄR VI STÅR NÄRA DIG.