Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2018Läs: 1 Timotheosbrevet 1:12-17

"Jag tackar... Kristus Jesus vår Herre, för att han... tog mig i sin tjänst.”
1 Timotheosbrevet 1:12

Bibeln På Ett År:

Jesaja 62-64
1 Timotheosbrevet 1

 

 


Under många år med en känsla av ovärdighet och skam över mitt ogudaktiga förflutna hade detta ogynnsamt påverkat hela mitt övriga liv. Tänk om andra fick kännedom om mitt nedfläckade rykte? Fastän Gud hjälpte mig att samla mod för att bjuda hem en ledare i Församlingen på lunch, försökte jag uppträda som en perfekt kristen. Jag städad grundligt hela huset, tillagade en trerätters måltid och tog på mig mina finaste jeans och blus.

Jag skyndade mig fram till att stänga av sprinklersystemet i trädgården. När jag vred på munstycket skrek jag till när vatten vällde fram och överöste mig. Med handdukstorkat hår och med utsmetad smink, bytte jag om, tog på mig joggingbyxor och T-shirt… precis i tid för att höra dörrklockan. Frustrerad, bekände jag morgonens upptåg och motiv. Min nya väninna berättade om hennes egna kamper av rädsla och otrygghet p.g.a. tidigare misslyckanden. Efter bön tillsammans, inbjöd hon mig till sin bönegrupp med Guds bristfälliga tjänare.

Aposteln Paulus accepterade sitt nya liv i Kristus och vägrade förneka sitt förflutna eller låta det hindra honom i sin tjänst för Herren (1 Tim. 1:12-14). Då Paulus kände till att Jesu gärning på korset Frälste och förvandlade honom—störst av alla syndare—prisade han Gud och uppmuntrade andra till att ära och lyda Honom (v.15-17).

När vi tar emot Guds nåd och förlåtelse, är vi befriade från det förflutna. Fördärvade, men otroligt älskade, så finns ingen orsak till att känna oss skamsna över vårt verkliga jag. —Xochitl Dixon


GUD TAR EMOT OSS SOM VI ÄR.