Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2018Läs: Lukas 19:1-10

”Ty Människosonen har kommit för att uppsöka och frälsa det som var förlorat.”
Lukas 19:10

Bibeln På Ett År:

Jesaja 59-61
2 Thessalonikerbrevet 3

 

 


Efter flera års kamp för att kunna hänga med sina klasskamrater, överfördes Angie äntligen från grundskolan för toppelever till en ”normal” skola. I Singapore finns högt konkurrensinriktade skolsystem, där examen från en ”fin” skola kan förbättra framtidens utsikter. Många skulle se detta som ett misslyckande.

Angies föräldrar var besvikna och Angie kände sig själv degraderad. Men snart efter att ha börjat den nya skolan, så insåg nioåringen vad det innebar att gå i en klass med medelmåttiga elever. ”Mamma, jag hör hit,” sade hon. ”Äntligen är jag accepterad!”

Det påminde mig om hur upprymd Sackeus måste ha varit när Jesus bjöd Sig Själv till skatteindrivares hem (Luk. 19:5). Kristus ville äta middag med en sådan, som visste att man felat och inte förtjänade Guds nåd (v.10). Efter att ha funnit oss och älskat oss i det tillstånd vi var, så gav Jesus oss ett löfte om att bli fullkomliga genom Sin död och uppståndelse. Vi blir detta endast genom Hans nåd.

Jag har upplevt att min andliga tillväxt hela tiden varit en kamp i vetskap om att jag kommer tillkorta vad gäller Guds ideal. Vilken tröst det är att veta att vi alltid tas emot, för den Helige Ande har uppgiften att forma oss till Kristi avbild. —Leslie Koh


Fader, tack för att Du älskar oss som vi är och att Du arbetar med att forma oss genom Din Sons offer. Lär oss att underkasta oss Din vilja för att bli formad av Dig.


VI ÄR INTE PERFEKTA MEN VI ÄR ÄLSKADE.