Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Psalm 145:8-21

"Herren är god mot alla och förbarmar sig över alla sina verk”
Psalm 145:9

Bibeln På Ett År:

Psaltaren 57-59
Romarbrevet 4

 

 


En vis vän gav mig rådet att undvika ord som ”du ska alltid” eller ”du ska aldrig” i ett argument särskilt med min familj. Hur lätt är det att kritisera andra omkring oss och att känna sig kärlekslös mot dem vi älskar. Men det finns aldrig någon variation i Guds varaktiga kärlek till oss alla. Psalm 145 överflödar med ordet alla. ” Herren är god mot alla och förbarmar sig över alla sina verk” (v. 9). ”Herren är trofast i allt han säger och kärleksfull i allt han gör. Herren uppehåller alla dem som är på väg att falla, Han reser upp alla nerböjda.” (v. 13-14). ”Herren bevarar alla dem som älskar Honom” (v 20).

Ett dussin gånger i denna psalm påminns vi om att Guds kärlek är utan gräns och utan att favorisera. Nya Testamentet bevisar detta genom Jesus Kristus. ”Ty så älskade Gud världen att Han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på Honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv” (Joh 3:16).

Psalm 145 förkunnar att ”HERREN är nära alla som åkallar Honom, alla dem som åkallar Honom i sanning. Han gör vad de gudfruktiga begär, han hör deras rop och frälsar dem. ” (v. 18-19)

Guds kärlek till oss består alltid, och den sviker aldrig!

—David C McCasland


Fader i himmelen , vi är vördade av Din kärlek till oss att den aldrig förändras och aldrig misslyckas, och aldrig tar slut. Vi prisar Dig för att Du visar Din gränslösa kärlek till oss genom Jesus vår Frälsare och Herre.


DET FINNS ALDRIG NÅGON FÖRÄNDRING I GUDS BESTÅENDE KÄRLEK TILL OSS ALLA.