Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Lukas 15:1-7

"’Den mannen tar emot syndare och äter tillsammans med dem’”
Lukas 15:2

Bibeln På Ett År:
Psaltaren 54-56
Romarbrevet 3

 

 


Jag har en vän vars namn är Edith. Hon berättade om dagen då hon kom till tro på Jesus Kristus. Edith brydde sig överhuvudtaget inte om religion. Men en söndagsmorgon, sökte hon sig till en Församling, som låg i närheten av där hon bodde, i syfte att få ro i sin oroliga själ. Texten som predikades över den dagen var Lukas 15:1-2: ”Alla publikaner och syndare höll sig nära intill Jesus för att höra honom. Men fariséerna och de skriftlärda kritiserade honom ständigt och sade: ’Den mannen tar emot syndare och äter tillsammans med dem.’”.

Det är vad texten säger, men detta är vad Edith hörde: ”Denne man tar emot syndare och Edith också.” Hon ryggade till i kyrkbänken! Efter en stund insåg hon att dessa ord även gällde henne, och tanken att Jesus välkomnade syndare fastnade hos henne. Den eftermiddagen bestämde hon sig för att vända sig till Jesus och lyssna in Honom. Hon började läsa i Evangelierna och beslöt sig sedan för att sätta sin tro till och ta emot Jesus, som sin Frälsare.

De religiösa ledarna på Jesu tid tog illa vid sig åt det faktum att Han åt och drack med syndiga och utslagna människor. Deras regler förbjöd dem att vara tillsammans med sådant folk. Jesus brydde sig däremot inte alls om deras regler. Han välkomnade samhällets lägst belägna människor och drog dem till Sig , oavsett hur djup deras synd än var. Det är fortfarande en sanning; Jesus tar emot syndare som dig och mig. —David H. Roper


Himmelske Fader, vi kan inte nog tacka Dig för Din Son Jesu obeskrivliga kärlek. Han som drog alla de utstötta och syndiga människor till Sig och har öppnat en väg för oss att komma till Dig med glädje och frimodighet.


GUD SÖKER SIG TILL ALLA OROLIGA SJÄLAR.