Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Psaltaren 20:6-9

"Andra förlitar sig på en dagvagnar och hästar, men vi berömmer oss av Herrens, vår Guds, namn.”
Psaltaren 20:8

Bibeln På Ett År:

Psaltaren 20-22
Apostlagärningarna 21:1-17

 

 


En av tjänstemännen på min bank har ett foto av en Shelby Cobra roadster på sitt fönster (en högpresterande bil som byggts av Ford).

En dag, då jag gjorde några bankärenden, frågade jag honom om det var hans bil. ”Nej”, svarade han, ”det är min drömbil, mitt skäl till att jag stiger upp varje morgon och går till jobbet. Jag kommer en dag att äga en sådan bil .”

Jag förstod denne unge mannens passion. En vän till mig ägde en Cobra och jag fick möjlighet att köra den vid ett tillfälle! Det är en grym maskin! Men en Cobra, precis som allt annat i denna världen, är inte värt att leva för. De som förtröstar på annat utanför Gud, ”De sjunker ner och faller, men vi reser oss upp och blir stående.” (Ps. 20:9).

Orsaken till detta är att vi skapades för Gud och inget annat gäller. En sanning vi kan bekräfta i vårt dagliga liv; vi köper det ena och det andra och tror att sakerna skall få oss att bli lyckliga. Men precis som ett barn som har fått en hög med julklappar eller mer, frågar vi oss själva, ”var det allt?” Något saknas alltid i slutändan.

Inget som denna världen kan erbjuda—även de riktigt goda sakerna—kan göra oss lyckliga. Man kan till viss del finna njutning i dem, men vår glädje tonar snart bort (1 Joh. 2:17). Förvisso, ”Gud kan inte ge oss glädje och frid utanför Honom Själv,” fastslog C.S. Lewis.(Engelsk förf.) ”Inget annat duger” —David H. Roper


Jag har hittat Honom som min själ hela tiden längtat efter! Jesus tillfredställer min innersta längtan—genom Hans blod är jag nu räddad. Clara Williams


DET FINNS EN LÄNGTAN I VARJE HJÄRTA SOM ENDAST JESUS KAN UPPFYLLA.