Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Psalm 139:1-14
"Herre Du utrannsakar mig och känner mig. Om jag sitter eller står, vet du det, Du förstår mina tankar fjärran ifrån."
Psalm 139:1-2

Bibeln På Ett År:

Psaltaren 7-9
Apostlagärningarna 18

 

 


Visste Gud vem jag var när jag körde genom natten på en långresa till mitt hem? Jag var i dålig form, vilket jag inte insåg. Jag hade hög feber och mitt huvud värkte. Jag bad ” Herre jag vet att Du är med mig, men jag har så ont!”

Trött och svag parkerade jag vid vägkanten nära en liten by. Tio minuter senare hörde jag en röst: ”Hallå! Behöver du hjälp?” Det var en man som var med sina arbetskompisar från byn. Deras närvaro gjorde så att jag kände mig bättre. När de talade om för mig vad byn hette, så blev jag överraskad. Namnet var ”Naa mi n`yala” ( betydde, ”Kungen känner mig!”) Jag hade kört igenom byn dussintals gånger utan att stanna. Den här gången använde Herren namnet, för att påminna mig att Han vår Kung, var med mig när jag var ensam på vägen i mitt dåliga hälsotillstånd.

Uppmuntrad kunde jag köra fram till närmaste Vårdcentral. Gud känner oss helt och fullt i våra dagliga rutiner och även om vi finns på olika platser och situationer. Det spelar ingen roll om hur vi mår. (Psalm 139:1-4,7-12) Han ska inte överge oss eller glömma oss. Inte heller är han så upptagen att Han struntar i oss. Även om vi har fått problem eller är i svåra omständigheter som ”mörker och natt” (vv.11-12) är vi inte osynliga för Hans närvaro. Detta är sanningen som ger oss hopp och försäkran om att vi kan prisa Herren som så omsorgsfullt skapat oss och leder oss genom livet (v.14). —Lawrence Darmani


VART VI ÄN BEFINNER OSS, SÅ VET GUD VAR VAR VI ÄR.