Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Jesaja 51:12-16
"Jag, Jag är den som tröstar er”

Jesaja 51:12

Bibeln På Ett År:
Psaltaren 4-6
Apostlagärningarna 17:16-34

 

 


Är du en bekymrad person? Jag brottas med min oro nästan dagligen. Jag oroar mig för stora saker. Jag oroar mig för små saker. Ibland tror jag att jag oroar mig för allting. En gång hände det under min tonårstid att jag ringde polisen när mina föräldrar var fyra timmar försenade innan de kom hem.

Skriften (Bibeln) skriver ofta om att inte bli rädda. Eftersom Guds godhet och makt finns för oss, genom att Han sände Jesus för att dö för oss och Den Helige Anden skulle vägleda oss. Vår rädsla ska inte ta makten över oss. Vi måste ändå möta svårigheter, men Gud har lovat att vara med oss genom allt.

En vers som har hjälpt mig grundligt vid svåra händelser är Jesaja 51:12-16. Det handlar om hur Gud påminner sitt folk, som har gått igenom svåra lidande, men att Han ändå var med dem. Hans närvarande beskydd är vår största trygghet. Det spelar ingen roll hur svåra omständigheterna är ”Jag är den som tröstar er” Han säger detta genom profeten Jesaja (v 12)

Jag älskar detta löfte. Dessa sex ord har varit ett känslomässigt lugnande ankare för min själ. Jag har klamrat mig fast vid detta löfte, som ofta har återkommit när mitt liv känts övermäktigt och när min egen ”konstanta terror av oro” (v.13) har känts besvärande. Genom denna vers påminner Gud mig att lyfta mina ögon från min rädsla och bli beroende på att fokusera på (v.13) Honom som har lovat att ge oss frid och trygghet. —Adam Holz


GUDS STÄNDIGA BESKYDD TAR HAND OM RÄDSLA.