Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Psaltaren 91

”I Herren har jag min tillflykt och min borg, min Gud som jag förtröstar på.”
Psaltaren 91:2

Bibeln På Ett År:

Nehemja 7-9
Apostlagärningarna 3

 

 


Mitt allra första arbete var vid en snabbmatsrestaurang. En lördagskväll, hängde en kille runt och frågade när jag slutade arbetet. Det gjorde att jag kände obehag. Något senare beställde han pommesfrites och sedan något att dricka, så ägaren inte kunde köra ut honom. Trots att jag inte bodde långt därifrån, var jag rädd att vandra hem ensam genom några mörka parkerings platser och passera genom ett sandigt fält. Slutligen, vid midnatt, gick jag in på kontoret för att ringa ett samtal.

Den som svarade var min pappa. Utan att tveka tog han sig ur den varma sängen och fem minuter senare var han där för att köra hem mig.

Den sorts säkerhet, jag hade att min pappa skulle komma för att hjälpa mig den natten påminner mig om den visshet vi läser om i Psaltaren 91. Vår Fader i Himmelen är alltid med oss, skyddar och har omsorg om oss när vi är förvirrade och rädda eller med behov. Han förklarade att om någon ”ropar till mig och jag svarar honom. Jag är med honom i nöden, jag skall rädda honom och ge honom ära” (Ps 91:15). Han är inte bara en trygg plats vi kan vända oss till. Han är vår sköld (v.1). Han är Klippan vi kan hålla oss till för skydd. (v.2)I tider av fruktan, fara och osäkerhet, kan vi lita på Guds löften, att när vi ropar till Honom, hör Han och är med oss i våra svårigheter (v.14-15). Gud är vår trygga plats. —Cindy Hess Kasper


Käre Fader, tack för att Du är min Klippa och min trygga plats.


DEN LEVANDE GUDEN KOMMER ALLTID ATT VARA VÅRT SKYDD.