Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018 Läs: Johannes 16:25-33
"Detta har jag talat till er, för att ni skall ha frid i mig. I världen får ni lida, men var vid gott mod. Jag har övervunnit världen.””

Johannes 16:33

 

Bibeln På Ett År:
Nehemja 4-6
Apostlagärningarna 2:22-47

 

 


Under en semesterresa, beställde min make och jag en lugn nöjesresa med en flotte längs Georgia´s Chattahoochee Floden. Klädda i sandaler, solklänning, och en vidbrättad hatt. Klagade jag när vi upptäckte att annonsen saknade uppgifter om att resan innehöll små forsande vattendrag. Som väl var, reste vi tillsammans med ett par med erfarenhet av forsränning. De lärde min make grunderna i paddling och lovade att navigera oss tryggt till vårt mål. Jag var tacksam för min flytväst. Jag skrek när jag grep tag om plasthandtaget på flotten tills vi kom fram till den leriga sandbanken nedströms. Jag steg upp på strandkanten och hällde vatten ur min handväska samtidigt som min make hjälpte mig att vrida vattnet ur fållen på min blöta klänning. Vi njöt av ett gott skratt, fastän turen inte hade blivit som den hade utannonserats.

I motsats till resebroschyren, som helt klart utelämnade flera detaljer om resan. Så varnade Jesus lärljungarna tydligt men bestämt för att svåra tider väntade dem. Han sa att de skulle bli förföljda och bli martyrer och att Han skulle dö och uppstå. Han lovade dem också Sin trofasthet, försäkrade att Han skulle leda dem mot en obestridlig triumf och ett evigt hopp.(Joh. 16:16-33). Även om det är en fördel och lätt att leva när vi följer Jesus så gjorde Han klart för sina lärljungar att de skulle möta problem. Han lovade att vara med oss till livets slut.- Xochtl Dixon


Herre, tack för Dina löften i Ditt Ord som försäkrar oss Du har planerat vår väg och förbliver med oss och för oss, oavsett vad som kommer i vår väg.


JESUS LOVAR ATT VARA MED OSS GENOM DE STORMIGA VATTNEN.