Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: 1 Mosebok 28:10-22

"Jag är övertygad om att han som har börjat ett gott verk i er också skall fullborda det intill Kristi Jesu dag.”
Filipperbrevet 1:6

Bibeln På Ett År:

Nehemja 10-11
Apostlagärningarna 4:1-22

 

 


Jag förde in mig själv i denna oreda, så jag borde få mig själv ut ur den. Ibland så funderar jag över om Gud är en nådefull Gud. Jag är då benägen att handla som om Hans hjälp enbart finns till hands när jag förtjänar det.

Guds första möte med Jakob är en bra illustration på hur felaktigt mitt påstående är.

Jakob hade tillbringat hela livet för att påverka sitt eget öde. Han hade fötts som andra barn i en tid då första barnet fick faders välsignelse. (1 Mos. 27:19-29).

Jakob lyckades lura till sig faderns välsignelse och konsekvenserna av detta blev en delad familj varför Jakob fick fly från sin rasande broder (v.41-43). När natten kom (28:11), måste Jakob ha känt sig så långt borta från ett liv i välsignelse någonsin.

Men det var under flykten från bedrägeriet, som Jakob mötte Gud. Gud visade honom på att han inte behövde en plan för att bli välsignad: han var det redan. Hans framtid skulle bli något mycket mer än materiellt överflöd (v.14). Han skulle omslutas av Honom som aldrig skulle lämna honom (v.15).

Denna läxa följde Jakob under hela sitt livet.

Och så gör vi. Oavsett hur mycket vi har fått ångra eller hur vi upplever Guds frånvaro. Han är fortfarande där och milt tar han oss ut ur oredan in i Hans välsignelse. -Monika Brands


Herre, så ofta känner vi oss fångade av våra misstag, att vi tror att det inte finns någon framtid kvar för oss. Påminn oss om att Du är Jakobs Gud, som aldrig ger upp på oss.


GUDS KÄRLEK OCH NÅD SVIKER OSS ALDRIG.