Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: 1 Petrusbrevet 4:7-11

"Var gästfria mot varandra utan att klaga.”
1 Petrusbrevet 4:9

 

Bibeln På Ett År:
2 Krönikeboken 34-36
Johannes 19:1-22

 

 

 


Vem vill krama alla?” Det var en av de frågor vår vän Steve frågade sedan han hade fått nyheten om att han hade cancer och insåg att han skulle vara borta från vår Församling ett tag. Steve är den vänlige man som gör så att alla känner sig välkomna med en vänlig hälsning, ett varmt handslag och även en ”helig kram” för att tillämpa Romarbrevet 16:16 som säger: ”Hälsa varandra med en helig kyss.”

Och nu, då vi ber för Steve att Gud ska hela honom är han bekymrad för att medan han är borta för en tid för sin operation och behandling—kommer vi att sakna dessa välkomnande hälsningar.

Kanske inte alla av oss är avsedda för att hälsa varandra lika öppet som Steve gör, men hans exempel av omsorg om människor är en god påminnelse till oss. Lägg märke till att Petrus också säger att ”Var gästfria mot varandra utan att klaga” eller på ett sätt som fokuserar på kärlek (1 Petr. 4:9; se Fil 2:14). Det första århundradets gästfrihet inkluderade också att erbjuda logi till resande och då ingick även alltid en välkomnande hälsning.

När vi samverkar med andra i kärlek, vare sig genom en kram eller enbart ett vänligt leende, så medverkar vi till ”att Gud i allt blir ärad genom Jesus Kristus” (1 Petr. 4:11). —Dave Branon


Herre, hjälp oss att vara Dina representanter av Dig till andra. Led oss att visa gästvänlighet som visar andra på Din kärlek.


NÄR VI PRAKTISERAR GÄSTVÄNLIGHET, DELAR VI GUDS GODHET.