Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Ordspråksboken 3:1-7

"Förtrösta på Herren av hela ditt hjärta, förlita dig inte på ditt förstånd.”
Ordspråksboken 3:5

Bibeln På Ett År:

Esra 1-2
Johannes 19:23-42

 

 


Efter att ha avskedats från ett redaktörsjobb, bad jag Gud om hjälp att hitta ett nytt arbete. Men när veckorna passerade och inget kom ut av mina sökningar på Internet, började jag tjura. ”Vet Du inte hur viktigt det är att ha ett arbete?”. Jag frågade Gud i protest med mina armar i kors för mina obesvarade böner.

När jag talade med min pappa, som ofta hade påmint mig om att tro på Guds löften, om min arbetssituation, sa han, ”Jag vill att du ska komma till den tro som gör att du litar på vad Gud säger.”

Min pappas råd påminner mig om Ordspråksboken 3, som innehåller visa råd från en förälder till ett älskat barn. Detta välkända stycke är speciellt tillämpbart i min situation: Att ”Förtrösta på HERREN av hela ditt hjärta, förlita dig inte på ditt förstånd. Räkna med honom på alla dina vägar, så skall han göra dina stigar jämna.

” (Ords. 3:5-6). Att ”göra stigarna jämna” betyder att Gud kommer leda oss mot Hans mål för vår tillväxt. Hans yttersta mål är att jag blir mer lik Honom.

Detta betyder inte att de vägar Han väljer kommer vara lätta. Men jag kan välja att lita på att Hans ledning och Han ger en rätt tid för mitt bästa

Väntar du på något svar från Gud? Välj att närma dig Honom och lita på att Han vill leda dig.—Linda Washington


Herre tack för att Din ledning och omsorg om oss för varje steg på vägen. Hjälp oss att förtrösta på Dig dagligen.


DIN FADER I HIMMELEN VET VAD SOM ÄR BÄST FÖR DIG.