Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Psaltaren 27

"Om än min far och mor överger mig, tar Herren emot mig.”
Psaltaren 27:10

Bibeln På Ett År:

2 Krönikeboken 32-33
Johannes 18:19-40

 

 


När jag stod i den fullpackade affärens mittgång, kämpade jag för att hitta det perfekta kortet till Farsdag. Fastän vi hade försonats efter år av spänd relation, hade jag aldrig stått särskild nära min pappa.

Damen intill mig klagade och visade på kortet hon hade läst, la tillbaka det i skylten. ”Varför kan de inte göra kort för människor som inte har goda relationer med sina pappor, men försöker att göra det rätta?”

Hon rusade iväg innan jag kunde svara, så jag bad för henne och tackade Gud för försäkran att endast Han är den perfekte Fadern. Jag bad Honom att stärka min relation till min pappa.

Jag längtar efter djupare närhet till min Himmelske Fader också. Jag ville ha Davids förtröstan på Guds allestädes närvaro, kraft och skydd (Ps. 27:1-6).

När David ropade på hjälp, förväntade han sig Guds svar (v.7-9) Fastän jordiska föräldrar kunde stöta bort, avvisa, överge eller försumma sina barn, förkunnade David Guds ovillkorliga mottagande (v.10). Han levde med försäkran om Herrens godhet (v.11-13).

Som de flesta av oss, så kämpade även David, men den Helige Ande hjälpte honom att bevara sin tillit och tro till Herren (v.14). —Xochitl Dixon


Herre tack för att Du är en Fader vi alltid kan räkna med.


GUD DEN FULLKOMLIGE FADERN KOMMER ALDRIG ATT SVIKA OSS, LÄMNA OSS, ELLER SLUTA ATT ÄLSKA OSS.