Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Nehemja 3:1-12

"Bättre två än en, ty de får god lön för sin strävan.”
Predikaren 4:9

Bibeln På Ett År:

2 Krönikeboken 25-27
Johannes 16

 

 


I gamla tider avslöjade en stad med rivna murar ett besegrat folk, som riskerade att utsättas för fara och skam. Det var därför judarna återuppbyggde Jerusalems murar. Hur? Genom att arbeta sida vid sida, ett uttryck som väl beskrivs i Nehemja 3.

Vid första blicken, kan kapitel 3 verka vara en utdragen berättelse om vem som gjorde vad i återuppbyggandet Men vid närmare syn framhävs det hur människor arbetade tillsammans. Präster arbetade bredvid ledare. Parfymtillverkare hjälpte till liksom guldsmederna. Det var några från närbelägna städer som också kom för att hjälpa till. En del reparerade i närheten av sina egna hus. Shallums döttrar t ex , jobbade ihop med sin far och männen (3:12) och en del arbetade i två områden, som männen från Tekoa (5, 27).

Två saker är påtagliga i detta kapitel. Först arbetade alla tillsammans för ett gemensamt mål. Det andra, de lovordades för att ha deltagit i arbetet, inte för hur mycket de hade utfört i jämförelse med andra.

Idag ser vi splittrade familjer och ett dåligt fungerande samhälle. Men Jesus kom för att bygga Guds rike genom förvandlingen av mänskoliv. Vi kan hjälpa till och stödja våra grannar genom att visa på att de kan få hopp och ett nytt liv genom Jesus. Alla har något att bidra med. Låt oss arbeta sida vid sida och göra vår del . —Keila Ochoa


Käre Herre, hjälp mig att arbeta med andra, sida vid sida, genom att visa kärlek och visa andra till Jesus.


LÅT OSS ARBETA TILLSAMMANS FÖR GUDS RIKE.