Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Sefanja 1:1-6; 2:1-3

"Han gläder sig över dig med lust, han tiger stilla i sin kärlek, han fröjdas över dig med jubel.”
Sefanja 3:17

Bibeln På Ett År:

2 Krönikeboken 28-29
Johannes 17

 

 


För flera år sedan, var jag på ett bröllop där två personer från olika länder gifte sig. En sådan blandning av kulturer kan vara vacker, men denna ceremoni inkluderade Kristna traditioner blandat med ritualer från en tro som lovprisade många gudar.

Profeten Sefanja fördömde starkt att blanda in andra religioner i tron på den ende sanne Guden. (ibland kallat synkretism). Juda hade blivit ett folk som böjde sig i lovprisning till den sanne Guden, men som också förlitade sig på avguden Molek (Sef. 1:5). Sefanja beskrev deras införande av hednisk kultur (v8) och varnade för deras avfall, vilket skulle leda till att Gud drev Juda folk från deras hemland.

Ändå slutade Gud inte att älska Sitt folk. Hans dom var för att visa dem deras behov av att vända sig till Honom. Så Sefanja uppmuntrade att ”Sök rättfärdighet, sök ödmjukhet” (2:3). Sen gav Herren dem trösterika ord och lovade framtida återupprättelse: ”På den tiden skall jag föra er hem, ja, då skall jag föra er samman.” (3:20).

Det är lätt att fördöma exempel av tydlig synkretism liksom

bröllopet jag besökte. Men i verklighen, kan vi alla lätt blanda samman Guds sanning med förväntningarna från vår kultur. Vi behöver den Helige Andes ledning för att pröva vår tro mot sanningen i Guds Ord och sedan stå för sanningen tillitsfullt och kärleksfullt. Vår Fader omsluter den som lyder och prisar Honom.—Tim Gustafson


När jag möter problem, vem vänder jag mig då till? Kriser visar på vem jag har tillit till. Har jag min tillit helt fäst på Gud? Vad behöver jag överlåta till Gud för att rätta till allt idag?


GUD ÄR ALLTID REDO ATT FÖRLÅTA OCH UPPRÄTTA.