Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Lukas 18:35-43

"och då ropade han: ’Jesus, Davids son, förbarma dig över mig!’”
Lukas 18:38

Bibeln På Ett År:

2 Krönikeboken 23-24
Johannes 15

 

 


För några år sedan lade en reskamrat märke till att jag ansträngde mig för att se saker på avstånd. Vad han gjorde sedan var enkelt och livsförvandlande. Han tog av sig sina glasögon och sa. ”pröva dessa.” När jag tog på mig glasögonen, klarnade min syn. Till slut gick jag till en optiker som skrev ut recept på glasögon för att rätta till mitt synproblem.

Dagens läsning ur Lukas 18 beskriver en man utan syn, som levde i totalt mörker Han hade tvingats till att tigga för sitt uppehälle. Nyheten om Jesus den välkände Läraren och Undergöraren, hade nått den blinde tiggarens öron. Så när Jesus kom förbi där den blinde mannen satt, tändes hoppet i hans hjärta, ”och då ropade han: ’Jesus, Davids son, förbarma dig över mig!’” (v.38) ropade han. Trots saknad av fysiskt syn, hade mannen andlig insikt om Jesu sanna identitet och på Honom som kunde möta hans behov. Driven av sin tro ropade han”ännu mer: ’Davids son, förbarma dig över mig!’” (v 39). Resultatet? Hans fick sin syn, och han gick från att tigga för sitt uppehälle till att välsigna Gud för att han hade fått sin syn (v.43).

I stunder eller perioder av mörker, vart vänder du dig? När mörker kommer över dig, vem vänder du dig till? Glasögon kan förbättra fysisk syn, men det är Guds Ande som förmedlar ljus till det själsliga mörkret. —Arthur Jackson


Fader, öppna mina ögon för Din sannings ljus, så att jag inte vandrar i mörkret.


FADERNS GLÄDJE ÄR ATT GE SYN TILL DEM SOM BER HONOM OM DET.