Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Hebréerbrevet 3:1-6

"Men Kristus är betrodd som Son att råda över Guds hus, och hans hus är vi, när vi håller fast vid vår frimodighet och vårt hopp som vi berömmer oss av.”
Hebréerbrevet 3:6

Bibeln På Ett År:

1 Kungaboken 6-7
Lukas 20:27-47

 

 


Om någon kan bedömas vara en trofast person så kan broder Justice nämnas. Han var hängiven i sitt äktenskap, trogen sitt arbete som tjänsteman inom posten och tjänstgjorde varje söndag som en av vår lokala Församlings ledare. Jag besökte nyligen min Församling från barndomen och upptäckte ringklockan på pianot som broder Justice ringde i för att ange vår Bibelstudie skulle avslutas. Klockan hade klarat tidens tand och fastän broder Justice i många år varit hemma hos Herren så består också vittnesbördet om hans trofasthet än.

I Hebréerbrevet 3 uppmärksammar vi en trogen tjänare och en trogen Son. Fastän Moses visade trofasthet som Guds ”tjänare” inte kan förnekas, så är det Jesus som troende ska fokusera på. ”Därför, heliga bröder, ni som har fått del av en himmelsk kallelse, se på Jesus, den apostel och överstepräst som vi bekänner oss till” (v.1). Sådan var uppmuntran till alla som mötte frestelser (2:18). Deras vittnesbörd kunde endast ha erhållits från att ha efterföljt Jesus—Han som är trofast.

Vad gör du då frestelsens vindar svävar omkring dig? När du är nedstämd och sliten och vill ge upp? Hebréerbrevet 3:1 rekommenderar oss att noga se på Honom—om och om igen. När vi gör så ser vi Guds Son som ger oss mod att leva i Hans familj.

—Arthur Jackson


Fader, ge oss genom Din Ande kraft och mod att älska och troget följa Herren Jesus Kristus.


ATT SE PÅ JESUS KAN GE OSS MOD ATT MÖTA PRÖVNINGARNA I VÅRA LIV.