Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Efesierbrevet 1:3-14

"I honom är vi friköpta genom hans blod och har förlåtelse för våra synder på grund av den rika nåd”
Efesierbrevet 1:7

Bibeln På Ett År:

1 Kungaboken 8-9
Lukas 21:1-19

 

 


Vi upplevde vårt besök till Christ Church Cathedral i Stone Town, Zanzibar som djupt rörande, för den var lokaliserat på den plats som tidigare hade varit den största slavmarknaden i Östafrika. Arkitekterna ville med denna katedral på ett synligt sätt förmedla om hur Evangeliet bröt slaveriets bojor. Platsen skulle inte längre vara där onda gärningar begås, utan en plats där Guds nåd förkunnades.

De som byggde katedralen ville visa på hur Jesu död på korset medförde befrielse från synd—om vilket Paulus talar om i Efesierbrevet: ”I honom är vi friköpta genom hans blod och har förlåtelse för våra synder på grund av den rika nåd" (1:7). Här förklaras att förlåtelse kan ses som en person i Gamla Testamentet som på en marknad återköper en person eller sak. Jesus återköper en person från slaveri i synd och felande.

I sin inledning i detta brev (v.3-14) jublar han sin befrielse i Kristus. I sin lovprisning pekar han på det ena efter det andra i vad Gud av nåd gör för oss genom Jesu offer—som befriar oss från syndens snaror. Vi behöver inte längre vara slavar under synd. För vi har befriats för att leva för Gud och Hans ära. —Amy Boucher Pye


Himmelske Fader, Du har genom Din Son gett oss evigt liv. Hjälp mig att idag leda någon till Honom för att ta emot denna gåva av nåd.


JESUS BEFRIAR OSS FRÅN SYNDENS SLAVERI.