Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: 2 Timotheosbrevet 1:6-14

"Detta har jag blivit satt till att tjäna som förkunnare, apostel och lärare.”
2 Timotheosbrevet 1:11

Bibeln På Ett År:

1 Kungaboken 3-5
Lukas 20:1-26

 

 


När min sons lärare bad mig bli medhjälpare till deras naturvetenskapliga läger så tvekade jag. Hur skulle jag kunna vara en förebild då mitt förflutna visar på misstag, då jag ansträngde mig, snavade och hamnade i gamla ovanor? Gud hjälpte mig älska och fostra min son, men jag tvivlade ofta på att Han skulle ha bruk för mig att tjäna andra.

Fortfarande vill jag ibland inte inse att Gud—med tiden förvandlar Sina barns liv och Den Helige Ande påminner mig om hur Paulus uppmuntrade Timoteus att acceptera sin träning samtidigt som han är verksam, hålla ut i tron och att nyttja de gåvor Gud gett honom (2 Tim. 1:6). Timoteus kunde vara frimodig eftersom Gud, hans kraftkälla, skulle hjälpa honom älska och vara disciplinerad samtidigt som han växte och tjänade dem som befanns där han placerats (v.7).

Kristus Frälser och ger oss kraft att ära Honom genom våra liv, inte för att vi har speciella egenskaper, utan p g a att vi är var och en värdefulla medlemmar i Hans familj (v.9).

Med tillförsikt kan vi uthärda då vi vet att vår uppgift är att helt enkelt att älska Gud och andra. Kristi uppgift är att Frälsa oss och ge oss en uppgift ,som sträcker sig bortom vår begränsade syn av världen. När vi dagligen följer Jesus så förvandlar Han oss samtidigt för att uppmuntra andra då vi delar med oss av Hans kärlek och sanning vart än Han sänder oss. —Xochitl Dixon


Fader, tack för att Du klargör för oss att vi helt kan förlita oss på Dig och att vi frimodigt och glatt delar med oss av denna sanning till andra.


ATT PERSONLIGEN KÄNNA VÅR KRAFTKÄLLA GER OSS FRIMODIGHET I VÅR ROLL SOM KONUNGENS TJÄNARE.