Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Johannes 6:16-21

"Men han sade till dem: ’Det är jag. Var inte förskräckta!’”
Johannes 6:20

Bibeln På Ett År:

2 Samuelsboken 1-2
Lukas 14:1-24

 

 


Så länge jag kan minnas har jag velat bli en mor. Jag drömde om att gifta mig, bli gravid och för första gången hålla mitt barn i mina armar. När jag till sist gifte mig hade min man och jag ingen avsikt med att vänta på att utöka vår familj. Men efter varje misslyckad graviditetstest så insåg vi att vi hade att göra med barnlöshet. Följden blev, många läkarbesök, tester och tårar. Vi befann oss mitt i en storm. Barnlöshet var svårt att acceptera och fick mig att fundera över Guds godhet och trofasthet.

När jag reflekterar över vår kamp tänker jag på berättelsen i Johannes 6 om lärjungarna som fångades i en storm på en sjö. Då de i mörkret kämpade mot stormens vågor så kom Jesus gående mot dem på det stormiga vattnet. Med Sin närvaro lugnade Han dem genom att säga, ”Det är jag. Var inte förskräckta” (v.20).

Precis som för lärjungarna., så hade min man och jag ingen aning om vad som vår storm kunde medföra, men vi fann tröst genom att lära känna Gud mer på djupet och om Hans trofasthet. Även om vi inte skulle få det barn vi önskade, lärde vi oss att i vår kamp kan vi erfara kraften från Hans lugnande närvaro. Eftersom Han med Sin kraft arbetar i våra liv så behöver vi inte vara oroliga. —Karen Wolfe


Fader, tack för att jag inte behöver möta nalkande stormar i mitt liv utan Dig. Tack för Din trofasthet och att Du vill göra det som är bäst för mig. Du är min Klippa och skydd.


ÄVEN MITT I VÅRA STORMAR SÅ ÄR GUD MED OSS. HAN ÖVERGER OSS ALDRIG.