Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Psaltaren 39:5-7

"Herre, låt mig förstå att mitt liv har ett slut, att det finns en gräns för mina dagar, så att jag inser hur förgänglig jag är.”
Psaltaren 39:5

Bibeln På Ett År:

1 Samuelsboken 30-31
Lukas 13:23-35

 

 


Vetenskapsmän är ganska kinkiga när det rör sig om tidsfrågor. I slutet av 2016 så förlängde folket vid Goddard Space Flight Center i Maryland året med en sekund. Så om du kände att året blev lite långdraget så hade du rätt.

Varför gjorde de det? Jo för att jorden roterar långsammare med tiden varvid året blir något lite längre. När vetenskapsmän spanar efter objekt som människor sänt ut i rymden, så krävs en säkerhetsmarginal ner mot en millisekund. ”Detta för att försäkra oss om säkrare dataprogram för att skydda mot eventuella kollisioner,” enligt en vetenskapsman.

För de flesta av oss innebär en sekund inte speciellt någon stor betydelse, men enligt Skriften så är tiden och hur den används, är av betydelse. Ta som exempel vad Paulus påminde om i 1 Korinthierbrevet 7:29 att ”det finns en gräns för mina dagar” Den tid vi fått av Gud för att tjäna Honom är begränsad så vi gör klokt i att nyttja den på ett förnuftigt sätt. Han uppmanade oss till att ”Ta väl vara på varje tillfälle, ty dagarna är onda” (Ef. 5:16).

Detta betyder inte att vi behöver räkna varje sekund liksom vetenskapsmännen, men då vi betänker realiteter i livet kan vi bli påminda om att vi bör använda vår tid klokt. —Dave Branon


Herre, tack för tid som Du gett oss. Må vi sträva till att använda vår tid på ett klokt sätt och för att ära Ditt namn.


SÖK INTE BARA ATT FÅ TIDEN ATT GÅ, INVESTERA I DEN.