Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Jesaja 49:14-16

"En minnesbok blev skriven inför honom för dem som fruktar Herren och ärar hans namn.”
Malaki 3:16

Bibeln På Ett År:

1 Samuelsboken 13-14
Lukas 10:1-24

 

 


För några år sedan tillbringade våra söner och jag en vecka på en övergiven gård långt ute på landsbygden vid floden Salmon (Laxfloden), Idahos flod ”utan återvändo.”

En dag då vi rekognoserade gården stötte jag på en gammal grav med en träskylt. Vad som än hade skrivits på skylten hade sedan länge vittrats bort. Någon hade levt och sedan avlidit—och nu bortglömd. Jag upplevde gravplatsen som tragisk. När vi kom hem tillbringade jag flera timmar med att läsa historiken bakom området och gården, men kunde inte finna något om personen som låg begravd där.

Det påstås att den bäste av oss kommer att vara ihågkommen i ca 100 år. Alla andra glöms snart bort. Minnet av gångna generationer, våra ”minnesskyltar,” bleknar bort. Ändå, så har vårt vittnesbörd förts vidare genom Guds familj. Hur vi har älskat Gud och andra under vårt jordeliv. Malaki 3:16-17 berättar för oss ”En minnesbok blev skriven inför honom för dem som fruktar HERREN och ärar hans namn. De skall vara mina, säger HERREN” (Mal. 3:16-17).

Paulus sade att David, ”hade tjänat Guds vilja, insomnade han och blev lagd till vila hos sina fäder och såg förgängelsen” (Apg. 13:36). Liksom David må vi under vår generation visa vår kärlek till Herren och som ett vittnesbörd till Honom—”De skall vara mina.” —David H. Roper


Herre, hjälp mig vara Dig trogen idag och tillbringa tid med att sprida Din kärlek till andra. Hjälp mig att förlita mig helt på Dig för det vittnesbörd jag efterlämnar mig.


ETT LIV I KRISTUS LÄMNAR EFTER SIG ETT EVIGT VITTNESBÖRD.