Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: 1 Petrusbrevet 2:11-23

"Detta har ni blivit kallade till. Kristus led ju i ert ställe och efterlämnade ett exempel åt er, för att ni skulle följa i hans fotspår.”
1 Petrusbrevet 2:21

Bibeln På Ett År:

1 Samuelsboken 10-12
Lukas 9:37-62

 

 


När artonårige Sammy tog emot Jesus som sin personlige Frälsare tog hans familj avstånd från honom, för deras tradition byggde på en annan tro. Men alla Kristna tog varmt emot honom och uppmuntrade honom. De gav även ekonomiskt stöd till hans utbildning. Längre fram då hans vittnesbörd publicerades i en tidskrift så tilltog förföljelsen av honom. Men Sammy slutade inte att besöka sin familj.

När han kunde så talade han med sin far även om hans syskon förhindrade honom från att delta i familjeangelegenheter. När hans far blev sjuk så såg Sammy till honom och deras enkla hem och bad att hans far åter skulle bli frisk. När Gud hade gjort fadern frisk igen började familjen visa Sammy varmare känslor. Med tiden så förbättrades relationerna dem emellan p g a hans kärleksfulla vittnesbörd—och en del av hans familj började visa intresse för att höra mer om Jesus.

Vi kan möta problem när vi bestämmer oss för att följa Jesus. Petrus skrev: ”Om någon som vet att Gud är med honom, håller ut när han får lida oskyldigt, så är det nåd från Gud.” (1 Petr. 2:19). När vi får erfara obehag och lidande med anledning av vår tro, så gör vi det för att ”Kristus led ju i ert ställe och efterlämnade ett exempel åt er, för att ni skulle följa i hans fotspår” (v.21). Även då andra skrek glåpord mot Jesus så ”smädade han inte igen, och när han led, hotade han inte, utan överlämnade sin sak åt honom som dömer rättvist” (v.23). Jesus är vår förebild och exempel för ett lidande. Vi bör vända oss till Honom för den styrka vi behöver. —Lawrence Darmani


Herre, hjälp oss följa Ditt exempel i vårt lidande för Dig


NÄR VI FÖR JESU SKULL FÅR LIDA BÄR HAN OSS IGENOM DET.