Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Markus 9:14-29

"Allt förmår den som tror.”
Markus 9:23

Bibeln På Ett År:

1 Samuelsboken 15-16
Lukas 10:25-42

 

 


En vän till mig ringde en kväll då hon fick behandling för sin cancer . Djupt påverkad av hennes hejdlösa gråtande varvid jag även bidrog med mina egna tårar och en stilla bön. ”Herre, vad ska jag göra?”

Hennes gråt pressade på mitt hjärta. Jag kunde inte ta bort hennes smärta eller rå över hennes situation eller få fram något tröstande ord. Men jag visste vem som kunde. Samtidigt som jag grät tillsammans med min vän och förmådde formulera en bön bad jag även viskande ”Jesus, Jesus, Jesus.” Hennes gråt förvandlades till ett snyftande och gnyende och sedan kom lugnare andetag. Hennes makes röst överraskade mig, ”Hon har somnat,” sade han. ”Vi ringer i morgon.” Jag lade på luren och med tårar bad jag på min kudde.

Aposteln Markus berättar om en annan person som ville hjälpa en nära och kär.. En desperat fader förde sin lidande son till Jesus (Mark. 9:17). Det låg tvivel i mannens vädjan i det att de befann sig i en omöjlig situation (v.20-22) och erkände sitt behov av att Jesus. Som gav honom förmågan att tro (v.24). Fadern och sonen fick erfara frihet, hopp och frid när Jesus kom fram ock tog kontroll (v.25-27).

När nära och kära får lida är det naturligt att man vill göra det rätta och säga de rätta orden. Men endast Jesus kan i sanning ge oss hjälp. När vi ropar Jesu Namn kan Han ge oss tron och tilliten till Hans närvaro och kraft.—Xochitl Dixon


Jesus, Namnet över alla andra namn. Hur ljuvt det är. Vilken kraft det har. Tack för Ditt Namn som genom Ditt blod Frälst mig. Prisad vare Du för evigt!


TACK FÖR ATT VI I DITT NAMN KAN BE OM ALLT.