Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Matteus 14:25-33

"Men genast sade Jesus till dem: ”Var lugna. Det är jag. Var inte rädda.””
Matteus 14:27

Bibeln På Ett År:

Josua 7-9
Lukas 1:21-38

 

 


Vid en speciellt kall vinter tog jag mig till Lake Michigan, världens femte sjö i storlek, för att se om sjön var istäckt. Väl påbyltad vid stranden sitter jag där jag annars brukade sola mig, erfor jag en syn som var helt fantastisk. Sjön var faktiskt frusen och vågorna hade frusit till is och bildade ett mästerlikt konstverk.

Eftersom vattnet var stelfruset intill stranden fick jag möjlighet att ”gå på vatten.” Även med vetskapen att isen var tjock nog för att bära mig, så tog jag försiktigt de första stegen. Jag var rädd att isen inte skulle fortsätta att bära mig. Då jag fortsatte att undersöka denna obekanta situation, kunde jag inte låta bli att tänka på då Jesus kallade på Petrus att kliva ur båten på Galileiska Sjön.

När lärjungarna såg Jesus komma på vattnet var också deras reaktion—rädsla. Men Jesus svarade, ”Var lugna. Det är jag. Var inte rädda” (Matt. 14:26-27). Petrus förmådde övervinna sin rädsla och klev ut i vattnet för han visste att Jesus var närvarande. När Petrus sedan såg på vågorna så försvann hans mod genast och han ropade ut till Jesus. Jesus var fortfarande där, tillräckligt nära för att bara räcka ut Sin hand för att rädda honom.

Om du hamnar i en situation idag där Jesus kallar dig till att göra något som verkar vara lika omöjligt som att gå på vatten, fatta mod, Han som kallar dig kommer att vara med dig. —Lisa Samra


Tack Herre för Din försäkran om att Du alltid är med oss Du har lovat att aldrig överge oss. Tack och åter tack!.


GUD HÖR OSS NÄR VI FRÅN HJÄRTAT ROPAR.