Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Psaltaren 79:8-13
"Vi som är ditt folk och får i din hjord, vi vill tacka dig för evigt, vi vill förkunna ditt lov från släkte till släkte.”

Psaltaren 79:13

Bibeln På Ett År:
Josua 10-12
Lukas 1:39-56

 

 


Min telefon pep till och indikerade ett ankommande Sms-meddelande. Min dotter ville ha min mormors recept på pepparmint glasspaj. Då jag bläddrade igenom de gulnade recepten i min gamla receptlåda, fick jag syn på min mormors unika handstil—och flera nedskrivna anteckningar med min mors handstil. Det slog mig att tillsammans med min dotters begäran, receptet på Pepparmint glasspaj, så fanns inledningen till en fjärde generation av vår släkt. ”Vi som är ditt folk och får i din hjord, vi vill tacka dig för evigt, vi vill förkunna ditt lov från släkte till släkte” (v.13).

Jag undrade, vilka andra släktklenoder kan ha förts från generation till generation? Hur är det med vilka val man gjort angående tro? Bortsett från pajen, skulle min mormors tro—och min egen—spela någon roll i min dotters och hennes barns liv?

I Psaltaren 79 begråter psalmisten ett egensinnigt Israel som förlorat sin tro. Han vädjar till Gud att rädda Sitt folk från de ogudaktiga och återupprätta Jerusalems säkerhet. Därefter lovade han att åter och ständigt hålla sig till Guds vägar.

Jag delade glatt med mig av receptet medveten om att mormors recept nått in i en fjärde generation av familjen. —Elisa Morgan


Himmelske Fader hjälp oss att under våra liv visa ett vittnesbörd som upphöjer och ärar Dig.


ATT DELA MED SIG OCH LEVA UT SIN TRO ÄR DET BÄSTA VI KAN LÄMNA EFTER OSS.