Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Predikaren 3:1-11

"Allt har sin tid, allt som sker under himlen har sin stund.”
Predikaren 3:1

Bibeln På Ett År:

Josua 4-6
Lukas 1:1-20

 

 


På norra halvan av vår jord är denna dag den första vårdagen. Om du bor i Australien är det höstdagjämning i söder. Då är det i stället första höstdagen. Alltså vårdagjämning i norr och höstdagjämning i söder. Idag lyser solen direkt på ekvatorn och antalet timmar dagsljus är nästan lika många timmar som natt runt hela jorden.

Nya årstider är viktiga för många människor. En del väntar på en dag då deras förhoppningar förverkligas. Du kanske har bockat av dagarna i en kalender i väntan på att våren ska komma (t.ex. i Wisconsin) och att ytterligare en vintern nått sitt slut. Du kanske i stället bor i Melbourne och kan inte vänta till hösten för att få lättnad från den heta solen i Australien.

Vi går också igenom säsonger eller perioder i våra liv som inte har med väder att göra. Författaren till Predikaren (i Gamla Testamentet) berättade för oss att det finns en tid för varje aktivitet under solen—en tid som Gud berett under vilken vi lever våra liv (Pred. 3:1-11).

Moses talade om en ny period i sitt liv efter det han hade lett Israels folk genom vildmarken (5 Mos. 31:2)och han fick lämna ifrån sig sitt ledarskap till Josua. Och Paulus fick erfara ensamhet under sin husarrest i Rom—med önskan att få besökare men insåg att Gud var med honom (2 Tim. 4:17).

Oavsett när under våra perioder i livet, låt oss tacka Gud för Hans storhet och Hans hjälp och gemenskap. —Dave Branon


Fader vi tackar dig för den värld vi lever i och för årstiderna som vittnar om din storhet. Hjälp oss att i glädje leva ut i de olika situationerna, som Du låter komma i våra liv.


VARJE TID HAR ORSAK FÖR ATT GLÄDJAS OCH TACKA GUD .