Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Psaltaren 118:1-14, 26-29

"Tacka Herren, ty han är god, ty hans nåd varar i evighet.”
Psaltaren 118:1

Bibeln På Ett År:

Josua 1-3
Markus 16

 

 


På vår bröllopsdag gav Martie och jag glatt varandra ett löfte om att vara varandra trogna ”både i goda som svåra tider, vid sjukdom som vid hälsa, vid rikedom som vid fattigdom.” På ett sätt kan det verka konstigt att ta med löften rörande de dystra sanningarna om svåra tider, sjukdom och fattigdom vid ett glädjefyllt bröllop. Men betonar sanningen om att livet även innebär svåra tider.

Så vad gör vi när livets oundvikliga svårigheter möter oss? Paulus uppmanar oss å Kristi vägnar att ”tacka Gud under alla livets förhållanden” (1 Tess. 1:18). Hur svårt detta än låter så finns det goda skäl till varför Gud uppmuntrar oss till att visa på en tacksam attityd. Tacksamhet har sin grund i sanningen att ”Gud är god” och att ”hans nåd varar i evighet” (Ps. 118:1). Han är närvarande hos oss och ger oss kraft mitt i våra problem (Hebr. 13:5-6) och kärleksfullt använder Han våra prövningar för att bygga upp vår karaktär, till att bli Kristus lik (Rom. 5:3-4).

När livet medför svåra tider och vi väljer att vara tacksamma, som får oss till att fokusera på Guds godhet och ger oss kraft för att ta oss igenom vår kamp. Vi kan då också tillsammans med psalmisten sjunga, ”Tacka Herren, ty han är god, ty hans nåd varar i evighet.”—Joe Stowell


Herre, jag inser att när jag fokuserar på mina problem får mig att glömma att även mitt under mina prövningar så är Du god. Lär mig förmågan att visa på ett tacksamt hjärta.


TACKSAMHET ÄR ETT TILLSTÅND SOM VÄXER GENOM ERFARENHET.