Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Psaltaren 61

"Från jordens ände ropar jag till dig, ty mitt hjärta försmäktar. För mig upp på en klippa som är högre än jag.”
Psaltaren 61:3

Bibeln På Ett År:

5 Mosebok 11-13
Markus 12:1-27

 

 


Då jag skulle inhandla en luftfuktare lade jag märke till en äldre dam som gick fram och tillbaks i gången. Jag undrade om hon också skulle köpa en luftfuktare. Jag drog mig åt sidan så att hon skulle kunna komma närmre. Inom kort började vi samtala om ett förkylningsvirus i vårt bostadsområde och som hade gett henne en ihärdig hosta och huvudvärk.

Ett par minuter senare öste hon ur sig en ström bitterhet och uttryckte sin teori om virusets ursprung. Jag lyssnade, osäker på hur jag skulle göra. Hon lämnade affären strax, fortfarande arg och frustrerad. Jag kunde inte göra något för att ta bort hennes smärta.

David, Israels andre kung, skrev psalmer för att uttrycka sin ilska och frustration angående sin smärta. I Psaltaren 61 skrev han, ”Från jordens ände ropar jag till dig, ty mitt hjärta försmäktar. För mig upp på en klippa som är högre än jag” (v.3) k—”—Klippan” dit David sprang.

När vi smärtar eller möter någon som har smärta så är Davids tillvägagångssätt ett bra sätt att efterfölja. Vi kan vända oss till ”klippan som är högre” eller leda någon dit (till Honom). Jag önskar att jag hade berättat om Jesus för kvinnan i affären Även om Gud inte tar bort all vår smärta så kan vi vila i den frid han vill ge oss med liksom försäkran om att Han hört våra rop.—Linda Washington


Fader i Himmelen, hjälp mig att vara ett redskap i Dina händer, för att hjälpa andra finna Klippan som Du är.


KLIPPA DU SOM BRAST FÖR MIG, LÅT MIG GÖMMA MIG I DIG.