Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: 1 Kungaboken 13:11-22

"Ty genom sitt ord har Herren sagt till mig: Du skall varken äta eller dricka där. Du skall inte heller gå tillbaka samma väg som du har gått dit.””
1 Kungaboken 13:17

Bibeln På Ett År:

5 Mosebok 8-10
Markus 11:19-33

 

 


Mitt andra barn ville gärna sova i ”stora flickans säng” i sin systers rum. Varje kväll drog jag täcket över Britta och sade med bestämd röst att hon skulle ligga kvar i sängen och gav henne varningen att ta henne tillbaks till barnsängen om hon inte gjorde det. Kväll efter kväll fann jag henne i hallen och fick ta henne tillbaks till hennes säng. Flera år senare fick jag veta att hennes rara och helt vanliga syster inte var så förtjust i att ha någon sängkamrat och hade upprepade gånger sagt till Britta att jag hade ropat på henne. Britta hade hörsammat sin systers ord, gick tillbaka och letade efter mig och hamnade så tillbaka i sin säng.

Att lyssna till fel röster kan medföra konsekvenser för oss alla. När Gud sände en man till Betel för att tala å Hans vägnar. Han gav tydliga instruktioner till honom om att inte äta eller dricka eller återvända hem samma väg som han kom (1 Kung. 13:9). När kung Jerabeam bjöd honom till en måltid så avböjde profeten i sin lydnad till Guds direktiv. När en äldre profet inbjöd honom att äta med honom så avböjde mannen först men gav med sig och åt när den äldre svek honom, då han sade att en ängel hade sagt att det var OK. Liksom i frågan om Brittas önskan att kunna glädja sig åt sin ”stora systers säng” så kan jag förstå att Gud var besviken över att mannen som inte lydde Honom.

Vi kan helt lita på Gud. Hans Ord är vägen till livet, vi gör klokt i att lyssna till Honom och lyda. —Kirsten Holmberg


GUDS ORD ÄR DET SOM BETYDER MEST.