Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Psaltaren 34:2-5

"Lova med mig Herren, låt oss tillsammans upphöja hans namn!”
Psaltaren 34:4

Bibeln På Ett År:

5 Mosebok 14-16
Markus 12:28-44

 

 


Sportentusiaster älskar att upphöja sina lag med sång och genom att bära lagets logga och att skriva i Facebook om deras älskade lag eller samtala om dem med sina vänner och andra trogna supportrar av laget. Mina egna Tigers keps, skjortor och samtal är bevis på att jag tillhör dem som gör sådant.

Våra sportanhängare kan påminna oss om vår mest trogna och största lojalitet måste vara till Herren. Jag tänker på en lojalitet utan skam när jag läser Psaltaren 34 där David för vår uppmärksamhet till Någon som är oändligt mer levande än någon eller annat på jorden.

David säger ”Jag vill alltid välsigna Herren, hans lov skall ständigt vara i min mun” (v.2) detta får oss att tänka på bristerna i våra liv då vi lever som om Gud inte är vår källa till sanningen, ljus och Frälsning. David säger i vers 2 att han med sin mun alltid ska prisa Herren och vi tänker då på hur ofta vi prisar det som är av denna världen mer än vi lovprisar Honom. David säger även, ”Min själ skall berömma sig av Herren, de ödmjuka skall höra det och glädja sig” och vi inser att vi skryter om våra små framgångar mer än vad Jesus presterat.

Det är inte fel att glädjas åt våra lag, våra intressen och det vi förmått prestera. Men vår största och viktigaste lovprisning ska vändas till Herren. ”Lova med mig Herren, låt oss tillsammans upphöja hans namn!” —Dave Branon


Herre, hjälp mig att frambära lovprisning till Dig Endast Du är värd lov, pris och ära. Förlåt min försummelse i detta avseende.


LOJALITET ÄR BEVIS PÅ SANN KÄRLEK.