Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Markus 6:45-53

"Var lugna. Det är jag. Var inte rädda.”
Markus 6:50

Bibeln På Ett År:

4 Mosebok 17-18
Markus 6:30-56

 

 


Våra kroppar reagerar på känslor av rädsla och skräck. En klump i magen, tillsammans med bultande hjärtan, i det vi sväljer för att hämta andan, signalerar vår känsla av oro. Vår fysiska natur söker hindra oss från att ignorera dessa känslor av obehag.

Lärjungarna kände chockvågor av rädsla en kväll efter att Jesus hade utfört miraklet av att bespisa mer än femtusen människor. Herren hade skickat dem i förväg till Betsaida så Han kunde vara ensam för att be. Under kvällen rodde de emot vinden när de plötsligt såg Jesus vandra på vattnet. De trodde att Han var ett vålnad och de blev rädda (Mark. 6:49-50).

Men Jesus lugnade dem och sa till dem att inte vara rädda, utan modiga. När Han gick in i deras båt, slutade vinden att blåsa och de rodde mot stranden. Jag föreställer mig att deras rädsla och oroskänslor lugnade sig när de tog emot friden Han skänkte dem.

När vi tappar andan av rädsla, kan vi vila försäkrade i Jesu kraft. Vare sig Han lugnar våra orosvågor eller styrker oss för att kunna möta dem, vill Han ge oss gåvan av Sin frid som ”övergår allt förstånd” (Fil. 4:7). Och när Han befriar oss från vår fruktan kan vår ande och vår kropp återvända till ett tillstånd av vila.

—Amy Boucher Pye


Herre Jesus Kristus, hjälp mig när rädslan verkar klänga sig fast vid mig. Befria mig från min fruktan och ge mig Din frid.


HERREN BEFRIAR OSS FRÅN FRUKTAN MED SIN FRID.