Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Lukas 15:1-9

"Gläd er med mig! Jag har funnit mitt får som jag hade förlorat.”
Lukas 15:6

Bibeln På Ett År:

4 Mosebok 19-21
Markus 7:1-13

 

 


När vi upptäckte att min svärmor hade försvunnit medan hon handlade med en släkting, blev min fru och jag oroliga. Mamma led av minnesförlust och förvirring, man kunde inte veta vad hon kunde få för sig. Skulle hon vandra i området, eller gå på någon buss i tron att den skulle föra henne hem? Det värsta scenariot for igenom våra tankar när vi började söka efter henne och ropade till Gud—”Hjälp oss att finna henne.”

Timmar senare, var min svärmor funnen, stapplande på en väg flera kilometer längre bort. Gud välsignade oss genom att vi kunde hitta henne. Flera månader senare då hon var åttio år gammal, välsignade Han henne speciellt, då hon, min svärmor, tog emot Jesus Kristus som sin personlige Frälsare.

När Jesus jämför oss människor med förlorade får, kan vi få denna illustration: ”Om någon av er har hundra får och förlorar ett, lämnar han då inte de nittionio i öknen och går och söker efter det förlorade tills han hittar det? … När han sedan kommer hem, samlar han sina vänner och grannar och säger till dem: ’Gläd er med mig! Jag har funnit mitt får som jag hade förlorat’ (Luk. 15:4-6).

Herden räknade fåren för att vara säker på att alla hade blivit räknade. På samma sätt ser Jesus på Sig Själv som den Herden, och värdesätter var och en av oss—ung eller gammal. När vi lever våra liv och både söker och frågar oss om vad meningen är, så kan vi alltid vända oss till Kristus. Gud vill att vi ska uppleva Hans kärlek och välsignelser. —Leslie Koh


Herre, Du söker efter oss och finner oss. Tack för att Du gör oss till Dina egna.


FÖRUNDERLIG NÅD! EN GÅNG VAR JAG FÖRLORAD, MEN NU ÄR JAG FUNNEN. JOHN NEWTON