Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Malaki 3:8-12

"För in allt tionde i förrådshuset, så att det finns mat i mitt hus.”
Malaki 3:10

Bibeln På Ett År:

4 Mosebok 15-16
Markus 6:1-29

 

 


När min son Xavier var sex år gammal, kom en vän med sitt lilla barn på besök och Xavier ville ge honom några leksaker. Jag var förtjust i vår lille gåvogivares generositet, tills han erbjöd ett uppstoppat djur som min make hade letat efter i flera affärer, i olika städer. Med förståelse för att det rörde om en högt eftertraktad leksak, försökte min vän vänligt avböja gåvan. Men Xavier placerade sin gåva i hennes sons hand och sa, ”Min pappa ger mig många leksaker för att även kunna ge till andra.”

Fastän jag ville säga att Xavier lärde sig att troget ge från sig, så har jag ofta hållit tillbaks på mina resurser från Gud och andra. Men när jag kommer ihåg att min Himmelske Fader ger mig allt jag har och behöver är det lättare att dela med sig till andra

I Gamla Testamentet befallde Gud Israeliterna att lita på Honom genom att ge en del av allt Han hade försett dem med till de Levitiska prästerna, som i sin tur hjälper andra i behov. När folket vägrade, sa profeten Malaki att de rånade från Herren (Mal. 3:8-9). Men om de gav villigt som bevis på att de litade på Guds utlovade försorg och skydd (10-11) skulle andra se dem som Guds välsignade folk (v.12).

Vare sig vi sköter vår ekonomi, vår tidtabell eller Guds gåvor anförtrodda åt oss, så är givande en form av vår tillbedjan och lovprisning till Gud som gett oss allt. —Xochitl Dixon


Fader, hjälp oss att leva i tryggheten, vi vet att Du troget ger oss det vi behöver, så att vi sedan leds till att själva i vår tur obehindrat ger både till Dig och andra.


OBEHINDRAT GIVANDE TILL GUD OCH ANDRA UPPENBARAR VÅR FÖRTÖSTAN PÅ HERRENS LÖFTEN OCH FÖRSÖRJNING.