Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Jakobsbrevet 2:1-13

"Tala och handla så som den som skall dömas efter frihetens lag.”
Jakobsbrevet 2:12

Bibeln På Ett År:

4 Mosebok 7-8
Markus 4:21-41

 

 


När mina barn bråkade och kom till mig för att skvallra på varandra, tog jag varje barn separat åt sidan för att höra deras version av problemet. Eftersom båda var skyldiga.

Vid slutet av vårt samtal bad jag dem var och en vad de kände vore en lämplig, rättvis konsekvens av deras syskonbråk. Båda föreslog genast straff för den andre. Till deras förvåning gav jag dem i stället det straffet de hade föreslagit för den andre. Genast, klagade varje barn på hur orättvis denna dom verkade vara och som fallit på dem—trots att ha ansett det rättvist när det var avsett för den andre.

Mina barn hade visat den sorts dom som Gud varnat oss för och som är ”utan nåd” (Jak. 2:13). Jakob påminner oss att i stället för att favorisera de rika, eller även oss själva, så önskar Gud att vi ska älska varandra som vi älskar oss själva (v.8). I stället för att använda andra för självisk vinning eller ta avstånd från någon vars ställning inte gynnar oss så manar Jakob oss att handla som människor som vet hur mycket vi har fått och blivit förlåtna för. Vi ska sedan visa sådan nåd till andra.

—Kirsten Holmberg


Herre, jag är tacksam för den stora nåd som Du ständigt visar mig. Hjälp oss att vara nådefulla mot våra medmänniskor, som ett mått på min tacksamhet till Dig.


GUDS NÅD GER OSS ANLEDNING ATT VARA NÅDEFULLA.