Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Hebréerbrevet 4:11-16

"Låt oss därför frimodigt gå fram till nådens tron för att få barmhärtighet och finna nåd till hjälp i rätt tid.”
Hebréerbrevet 4:16

Bibeln På Ett År:

4 Mosebok 4-6
Markus 4:1-20

 

 


Kaptenen hade tänt skylten som uppmanade att spänna för säkerhetsbältet, vilket innebar att vi närmade oss ett område med turbulens. ”Återvänd omedelbart till era platser och spänn säkerhetsbältena.” Flygvärdinnorna ger denna varningen när det är nödvändigt, vid besvärligt väder och turbulens som kan orsaka att oskyddade passagerare skadas. Trygga på sina platser, kan de säkert ta sig igenom turbulensen.

För det mesta får vi inga varningar i livet om annalkande och besvärliga situationer. Men vår kärleksfulle Fader vet och bryr Sig om våra svårigheter och Han ber oss att överlåta våra bekymmer, smärtor och rädslor till Honom. Skriften säger oss, ”Ty vi har inte en överstepräst som ej kan ha medlidande med våra svagheter, utan en som blev frestad i allt liksom vi, men utan synd. Låt oss därför frimodigt gå fram till nådens tron för att få barmhärtighet och finna nåd till hjälp i rätt tid” (Hebr. 4:15-16).

Att i tider av turbulens gå till vår Fader i bön är det bästa vi kan göra. Frasen ”nåd till oss när vi behöver det” innebär att i Hans närvaro kan vi vara ”trygga” även vid hotande tider, för vi överlåter våra angelägenheter till Honom som är större än allt. När livet känns övermäktigt kan vi be. Han vill och kan hjälpa oss igenom oron. —Bill Crowder


Käre Fader, ibland är livet övermäktigt. Hjälp mig att lita på Dig med alla oroliga ögonblick i livet, i vetskap om hur omvälvande dig omsorg är om mig.


TROTS ATT VI INTE KAN FÖRUTSE LIVETS PRÖVNINGAR, KAN VI BE TILL VÅR FADER SOM FULLSTÄNDIGT ÄR MEDVETEN OM VAD VI MÖTER.