Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: 2 Korinthierbrevet 9:10-15

"Och glöm inte att göra gott och dela med er, ty sådana offer har Gud behag till.”
Hebréerbrevet 13:16

Bibeln På Ett År:

3 Mosebok 25
Markus 1:23-45

 

 


På hemväg från Församlingslokalen, satt min dotter i baksätet och njöt av fiskformade kex samtidigt som mina andra barn uppmanade henne att dela med sig. I syfte att försöka ändra på diskussionen frågade jag godisinnehavaren, ”Vad gjorde du i klassen idag?” Hon sa att de gjorde en korg med bröd och fisk för att ett barn hade gett fem brödstycken och två fiskar till Jesus som använde det till att mätta mer än 5 000 människor (Joh. 6:1-13).

”Det var mycket snällt av den lilla pojken att dela med sig. Tror du kanske att Gud ber dig dela med dig av dina fiskar?” frågade jag. ”Nej, mamma,” svarade hon.

Jag försökte uppmuntra henne att inte hålla alla kakor för sig själv. Hon blev inte övertygad. ”Det är inte tillräckligt för alla!”

Att dela med sig är svårt. Det är lättare att hålla fast vid vad vi har framför oss. Kanske vi också resonerar och bedömer att det helt enkelt inte finns tillräckligt för alla och att om vi ger, blir vi behövande.

Paulus påminner oss om att allt vi har kommer från Gud, som vill berika oss: ”Då blir ni rika på allt och kan vara frikostiga” (2 Kor 9:10-11). Den himmelska matematiken räknar inte med någon brist, men med överflöd. Vi kan dela med oss med glädje, för Gud lovar att ta hand om oss även om vi är generösa mot andra. —Lisa Samra


Fader, Du tar hand om mig. Hjälp mig att tänka på andra idag, och att dela Din godhet med dem.


NÄR VI INSER ATT GUD ÄR GOD, KAN VI LÄRA OSS ATT RÄCKA UT TILL ANDRA OCKSÅ.