Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Matteus 4:23-5:12

"Förbli i mig, så förblir jag i er”
Johannes 15:4

Bibeln På Ett År:

3 Mosebok 26-27
Markus 2

 

 


När Doktor Rishi Manchanda frågar sina patienter, ”Var bor du?” söker han efter mer än en adress. Han har sett ett mönster. De som kommer till honom för hjälp lever ofta under förhållanden som orsakats av miljöproblem. Mögel, pest och gifter gör dem sjuka. Så Doktor Manchanda har blivit en förespråkare för vad han kallar ”Läkare mot strömmen.” Dessa är sjukvårdspersonal som, när de ger akut sjukvård, arbetar med patienter och samhällen för att komma fram till lösningar för en bättre hälsa.

När Jesus helade dem som kom till Honom (Matt. 4:23-24), lyfte Han sin blick bortom behovet för bara akut, fysisk och materiell omsorg. Med Hans Bergspredikan erbjöd Han mer än ett medicinskt mirakel (5:1-12). Sju gånger, beskrev Jesus attityder i tänkandet och hjärtat som reflekterade ett välmående, som börjar med en ny vision och löfte om andligt välmående (v.3-9). Två gånger ytterligare kallade Han dem som upplevde obarmhärtig förföljelse och som fann sitt hopp och hem i Honom, välsignade (v.10-12).

Jesu ord lämnar mig undrande. Var lever jag? Hur medveten är jag om mitt behov av ett välmående som är större än mitt behov av akut fysisk och materiell hjälp? När jag längtar efter ett mirakel, omfamnar jag avundsvärt de fattiga, brutna, hungriga, nådefulla, fridsamma hjärtan som Jesus kallar välsignade. —Mart DeHaan


Himmelske Fader, det är svårt att se bortom vår smärta. Låt oss känna Din nåd i detta ögonblick. Lyft våra ögon bortom oss själva. Låt oss finna en ny vision och källa av hälsa i Kristi omsorg, som helar.


NÄR GUD ÄR VÅRT HEM, ÄR VÅRT HOPP I HONOM.