Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: 1 Petrusbrevet 3:13-18

"Var inte rädda för dem och låt er inte skrämmas.”
1 Petrusbrevet 3:14

Bibeln På Ett År:

3 Mosebok 23-24
Markus 1:1-22

 

 


Rädslan är Hadassas ständiga följeslagare. Hadassa, en ung judisk flicka som levde under det första århundradet, är en uppdiktad person i Francine Rivers bok ”En röst i vinden.” Efter att Hadassa blivit slav i ett Romerskt hushåll, fruktar hon förföljelse p g a sin tro på Kristus. Hon vet att Kristna är avvisade, och många har bortförts för att bli avrättade eller kastade till lejonen i arenorna. Kommer hon ha modet att stå för sanningen när hon prövas?

När hennes värsta oro blir verklighet, konfronteras hon av sin husmor och andra Romerska tjänstemän som hatar allt Kristet. Hon har två valmöjligheter, att avsäga sin tro eller föras till arenan. Sedan, när hon bekänner Jesus som Kristus, lämnar rädslan henne och hon blir modig även när hon möter döden.

Bibeln påminner oss att ibland får vi lida för att vi gjort det rätta—vare sig dela med sig av Evangeliet eller leva ett gudfruktigt liv som strider emot dagens värderingar. Vi är ombedda att inte frukta (1 Petr 3:14), men: ”Herren Kristus skall ni hålla helig i era hjärtan” (v.15). Hadassas huvudsakliga kamp ägde rum i hennes hjärta. När hon slutligen beslutade sig att välja Kristus, fick hon mod att vara trofast.

När vi beslutat oss för att ära Kristus hjälper Han oss att vara modiga och att övervinna vår rädsla. —Keila Ochoa


Fader, ge oss mod att stå fasta i svåra tider.


LÅT OSS VARA MODIGA OCH VITTNA OM VÅR FRÄLSARE. HAN GER OSS KRAFT OCH MOD.