Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: 3 Mosebok 19:33-34

"Främlingen som bor ibland er skall räknas som infödd hos er. Du skall älska honom som dig själv. Ni har ju själva varit främlingar i Egyptens land. Jag är Herren, er Gud.”
3 Mosebok 19:34

Bibeln På Ett År:

3 Mosebok 19-20
Matt: 27:51-66

 

 


Jag tillhör en Församling lokaliserad på ett stort öppet fält—något ovanligt på ön Singapore (den är endast ca 4 mil lång och drygt 2 mil bred). En tid tillbaka, började människor från utlandet som arbetar i mitt hemland samlas på Församlings mark varje söndag för en picknick.

Detta framkallade olika sorters reaktioner från Församlingens medlemmar. En del klagade över resterna som besökarna lämnade efter sig. Men andra såg detta som en välsignad möjlighet att visa gästfrihet till en fin grupp av främlingar som man också kunde vittna för.

Israeliterna måste ha mött liknande omständigheter på sin tid. Efter det att de hade bosatt sig i det nya landet, måste de ta itu med hur de skulle relatera till andra människor. Men Gud befallde uttryckligen att behandla främlingar som sina lika, och att älska dem som sig själva (3 Mos. 19:34). Många av Hans lagar berörde särskilt främlingar, de skulle inte bli felbehandlade eller förtyckta, och de skulle vara älskade och hjälpta (2 Mos. 23:9, 5 Mos. 10:19). Århundraden senare, skulle Jesus befalla dem att göra på samma sätt: att älska sin nästa som sig själv (Mark. 12:31).

Må vi ha Guds hjärta att älska andra som oss själva, komma ihåg att vi också är besökare på denna jord. Ändå har vi blivit älskade som Guds folk, behandlade som Hans egna. —Leslie Koh


Fader Du har gjort var och en av oss till likhet med DigMå vi älska utomstående och söka att nå dem med Din kärlek.


ATT OMFAMNA GUDS KÄRLEK FÖR OSS ÄR NYCKELN TILL ATT ÄLSKA ANDRA.