Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: 1 Kungaboken 19:19-21

"Då lämnade Elisa honom och gick tillbaka och tog sina båda oxar och slaktade dem, och med oxarnas ok kokade han deras kött. Detta gav han åt folket, och de åt. Därefter stod han upp och följde Elia och blev hans tjänare.”
1 Kungaboken 19:21

Bibeln På Ett År:

3 Mosebok 17-18
Matteus 27:27-50

 

 


Som barn, såg jag fram emot Söndagen och Församlingens kvällsgudstjänster. De var spännande. Söndagskvällarna innehöll ofta att vi fick höra missionärer och andra gästtalare. Deras budskap inspirerade mig p g a deras villighet att lämna familj och vänner—och ibland, hem, ägodelar och karriärer—för att resa iväg till främmande, okända och ibland farliga platser för att tjäna Gud.

Precis som dessa missionärer lämnade Elisa många saker bakom sig för att följa Gud (1 Kung 19:19-21). Innan Gud kallade honom till tjänst genom Elia, vet vi inte mycket om Elisa—utom att han var lantbrukare. När profeten Elia mötte honom på åkern där han plöjde, kastade han sin mantel över Elisas skuldror (symbolen för hans roll som profet) och kallade honom att följa. Med enbart en önskan om att få ge en avskedskyss till sin mor och far, offrade Elisa omedelbart sin oxe och brände plogredskapen, sade adjö till sina föräldrar och följde Elia.

Fastän inte många av oss är kallade till att lämna familj och vänner bakom oss för att tjäna Gud som heltidsmissionärer, så vill Gud att vi alla ska följa Honom och att ”var och en skall leva i den ställning som Herren har tilldelat honom, då Gud kallade honom. Detta föreskriver jag i alla församlingar” (1 Kor. 7:17). Som jag ofta ha upplevt, att tjäna Gud, kan det vara spännande och utmanande, oavsett var vi befinner oss—även om vi aldrig lämnar våra hem. —Alyson Kieda


Fader, utrusta oss att vara Dina missionärer var Du än vill placera oss.


GUD KOMMER VISA OSS HUR VI SKA TJÄNA HONOM VAR VI ÄN BEFINNER OSS.