Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: 1 Korinthierbrevet 6:12-20

"Ni har blivit köpta och priset är betalt. Så förhärliga då Gud i er kropp!”
1 Korinthierbrevet 6:20

Bibeln På Ett År:

3 Mosebok 21-22
Matteus 28

 

 


"Parry fyra!”

När jag började fäkta på högskolan, utropade min tränare den rätta försvarspositionen (Parry) emot rörelsen han utförde. När han sträckte ut sitt vapen för ett anfall och för att avvärja angreppet måste jag lyssna och ge gensvar omedelbart.

Det aktiva lyssnandet påminde om den omgående lydnad Skriften efterlyser vid sexuella frestelser. I 1 Korinthierbrevet 6:18 skriver Paulus till troende som frestades att nyttja de tempelprostituerade, då han sa till dem att ”fly bort från otukten.” Ibland måste vi också ”stå emot” i utmanande situationer (Gal 5:1, Ef 6:11), men här ropar nästan Bibeln ut, vårt bästa försvar, ”fly bort!”

Omedelbar handlande skyddar emot kompromiss. Små kompromisser kan leda till förödande nederlag. En ohämmad tanke, en blick på fel ställe på internet, en flirtande vänskap när du redan är gift—vart och ett är steg som tar oss dit vi inte ska gå och skapar avstånd mellan oss och Gud.

Men vi kan fly frestelsen genom att ta utvägen Gud visat på (se 1 Kor. 10:13), och Gud förlåter oss genom Jesus och Hans död på korset för våra begångna synder. Gud erbjuder oss hopp, förlåtelse, och en ny början—oavsett var vi har varit eller vad vi har gjort. När vi flyr till Jesus i vår svaghet sätter Han oss fria i Hans styrka. —James Banks


Herre Jesus, av kärlek gav Du Dig själv på korset för oss. Jag överlåter mig själv till Dig i lydnad till Din vilja.


ENBART GUD KAN MÖTA VÅRA DJUPASTE BEHOV OCH GE OSS DJUP SJÄLSLIG GLÄDJE OCH FRID.