Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Johannes 14:1-14

"I min Faders hus finns många rum. Om det inte vore så, skulle jag då ha sagt er att jag går bort för att bereda plats åt er?”
Johannes 14:2

Bibeln På Ett År:

3 Mosebok 15-16
Matteus 27:1-26

 

 


Nyligen förberedde en vän att flytta till en stad mer än 160 mil från hennes nuvarande hemstad. Hon och hennes make delade på arbetet inför flytten p g a den korta tidsplanen. Han skulle ordna ny bostad, medan hon packade deras tillhörigheter. Jag var överraskad av hennes förmåga att flytta utan att ha kollat området eller deltaga i husjakten och frågade hur hon kunde göra så. Hon erkände utmaningen, men hon sade att hon kunde lita på sin make p g a hans kännedom om hennes önskningar och behov från deras år tillsammans.

I den övre salen, talade Jesus med Sina lärjungar om att någon skulle förråda Honom samt Hans kommande död. De mörkaste timmarna i Jesu jordeliv och en mörk tid för lärjungarna, låg framför dem. Han tröstade dem med försäkran att Han skulle bereda en plats för dem i Himmelen, precis som min väns make förberedde ett nytt hem för deras familj. När lärjungarna ifrågasatte Jesus, pekade Han på deras gemensamma erfarenheter och undren de hade sett Honom utföra. Fastän de skulle sörja Jesu död och bortavaro påminde Han dem att Han skulle göra som Han hade lovat dem.

Även mitt i våra egna mörka timmar kan vi lita på att Han leder oss framåt till en plats av godhet. När vi vandrar med Honom, lär vi oss också att lita mer på Hans trofasthet.

—Kirsten Holmberg


Hjälp mig Herre att luta mig mot Dig, när mitt liv känns osäkert och hårt. Du är trofast och god.


VI KAN LITA PÅ ATT HAN LEDER OSS IGENOM SVÅRA TIDER.