Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Romarbrevet 1:1-10

"Jag tackar min Gud var gång jag tänker på er.”
Filipperbrevet 1:3

Bibeln På Ett År:

3 Mosebok 14
Matteus 26:51-75

 

 


Ett välbekant pling vid ankommande e-post fångade min uppmärksamhet när jag skrev på min dator. Vanligtvis försöket jag motstå frestelsen att kolla varje e-post, men rubriken var för lockande. ”Du är en välsignelse.”

Med iver öppnade jag det för att upptäcka en långväga vän som berättade för mig att hon bad för min familj. Varje vecka visar hon ett Julkort på sitt köksbord med en ”Välsignelseskål” och ber för den familjen. Hon skrev, ”Jag tackar min Gud var gång jag tänker på er” (Fil. 1:3) och hon betonade våra strävanden att dela Guds kärlek med andra—vår gemensamma uppgift att sprida Evangeliet.

Genom min väns avsiktliga agerande, hamnade aposteln Pauli ord till Filipperna i min inkorg, vilket ledde till samma glädje i mitt hjärta som jag förmodar läsarna i Filippi hade erfarit då de under första århundradet tog emot Pauli tackbrev. Det verkar som om Paulus gjorde det till en vana att visa sin tacksamhet till alla dem som han arbetade tillsammans med. Ett liknande uttryck inleder många av hans brev: ”Först och främst tackar jag min Gud genom Jesus Kristus för er alla, därför att man i hela världen förkunnar er tro” (Rom. 1:8).

Under första århundradet, välsignade Paulus sina medarbetare med tacksamhet för deras trogna böner. Under tvåtusentalet använde min vän en ”välsignelseskål” för att ge mig glädje under mina dagar. Hur kan vi tacka dem som tjänar i Guds uppdrag idag? —Elisa Morgan


Fader, hjälp oss att med avsikt välsigna dem som tjänar tillsammans med oss.


VEM KAN DU TACKA IDAG?