Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: 1 Kungaboken 17:7-16

"Gör er alltså inte bekymmer för morgondagen. Den skall själv bära sitt bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga.”
Matteus 6:34

Bibeln På Ett År:

3 Mosebok 13
Matteus 26:26-50

 

 


Efter examen från universitet, hade jag ett lågavlönat arbete. Pengar var det ont om och ibland hade jag inte ens tillräckligt för nästa måltid. Jag lärde mig att lita på Gud för min dagliga försörjning.

Det påminde mig om profeten Elias erfarenhet. Under hans profetiska tjänst lärde han sig att lita på Gud att möta sitt dagliga behov. En kort tid därefter yttrade Elia Guds dom om en kommande torka i Israel. Gud sände honom till ett ökenområde, Kerith Ravine, där Han använde korparna till att förse Elias med den dagliga födan och friskt vatten från bäcken (1 Kung 17:1-4).

Men en torka uppstod. Bäcken krympte till en liten bäckfåra och blev slutligen enbar till några droppar. Det var enbart när bäcken hade torkat ut som Gud sa: ”Stig upp och gå till Sarefat, som hör till Sidon, och stanna där. Se, jag har befallt en änka där att ge dig att äta” (v9). Sarefat var i Fenicien, vars invånare var fiender till Israeliterna. Skulle någon erbjuda Elia skydd? Och skulle en fattig änka ha mat att dela med sig av?

De flesta av oss skulle i stället vilja att Gud i god tid och rikligt skulle förse oss innan våra resurser var uttömda, i stället för att varje dag ge dagsbehovet. Men vår kärleksfulle Fader viskar ”Lita på Mig.” Precis som korpar och en änka för att förse Elia—inget är omöjligt för Honom. Vi kan räkna med Hans kärlek och kraft att möta våra dagliga behov. —Poh Fang Chia


Trofaste Fader, tack för att Du vet exakt vad vi behöver innan vi ens frågar om det. Hjälp oss att lita på Dig för våra dagliga behov.


GUD FÖRSER ALLA VÅRA BEHHOV—NÄR VI BEHÖVER DET.