Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Apostlagärningarna 6:1-7

"Dessa förde de fram inför apostlarna, som bad och lade händerna på dem. Och Guds ord hade framgång”
Apostlagärningarna 6:6-7

Bibeln På Ett År:

3 Mosebok 11-12
Matteus 26:1-25

 

 


En tillströmning av invandrare till vår stadsdel hade lett till ny tillväxt av de lokala Församlingarna. Den tillväxten ger utmaningar. Församlingsmedlemmar måste lära sig hur dessa nyanlända ska välkomnas för de tillhör en främmande kultur, nytt språk och annorlunda lovprisnings sätt. All denna förändring kan skapa några besvärliga situationer.

Missförstånd och meningsskiljaktigheter uppstår överallt där människor finns. Församlingar är inget undantag. Om vi inte hanterar olikheterna på ett sunt sätt, kan hårdnande hjärtan leda till splittring.

Den urkristna Församlingen i Jerusalem växte i samband med en dispyt som uppstått p g a kulturella skillnader. De Grekisk talande Judarna (Hellenisterna) hade ett klagomål mot dessa Judar som talade Arameiska. De Hellenistiska änkorna, var förbisedda vid den dagliga utdelandet av mat (Apg 6:1). Så apostlarna sa, ”utse bland er sju män som har gott anseende och är uppfyllda av Ande och vishet, så ger vi dem den uppgiften” (v.3). De sju utvalda hade alla Grekiska namn (v.5). Med andra ord de var Hellenister, medlemmar av den försummade gruppen. De förstod problemet bäst. Apostlarna bad över dem och Församlingen växte (v.6-7).

Tillväxt ger utmaningar, delvis för att det ökar växelspelet mellan traditionella barriärer. Men när vi söker Den Helige Andes ledning finner vi kreativa lösningar som är möjliga. —Tim Gustafson


Himmelske Fader, led oss och utrusta oss för att kunna få Din Församling att växa för Din äras skull.


ATT KOMMA TILLSAMMANS ÄR EN BÖRJAN, HÅLLA IHOP ÄR EN UTVECKLING, OCH ATT ARBETA TILLSAMMANS ÄR FRAMGÅNG.